ГРАДИНАР - всичко за градината
25 ноември 2017 г.
ИДЕИ ЗА ГРАДИНАТА
Ландскейп | Интериор | Технологии
/29.10.2014 г./ Преглеждания 2614 | Коментари 0
Погрижете се за зимните орхидеи
Фаленопсисът е сред най-лесните за отглеждане красавици
 
Най-подходящата орхидея за начинаещите цветари е фаленопсисът. Тя е наричана още пеперудена орхидея. Лесно се гледа и цъфти много дълго време. Увехналите й цветове не трябва да се премахват напълно, както се прави при другите видове, а ги срежете наполовина над спящата пъпка. От нея ще се образува нов цветонос. Ако пък вашата орхидея не иска да цъфне, то я оставете през нощта на прохладно място.
Зимните орхидеи се нуждаят от много светлина, но върху тях не трябва да попадат преките слънчеви лъчи. Разположете растенията на перваза на прозореца, който гледа на изток или на запад. За фаленопсиса е подходящ и северният прозорец.
Като правило, орхидеите могат да се поливат само веднъж в седмицата. Начина е прост: подръжте саксията под крана на чешмата. Ако водопроводната вода е твърда, можете да устроите душ от дъждовна или престояла вода. Важно е почвата да се пропие с влага, а излишната вода да изтече, защото орхидеите не обичат застояване на влага в корените им.
Подхранвайте орхидеите само със специални торове, като ги добавяте във водата за поливане. Правете това не по-често от 1-2 пъти в месеца.
Пресаждайте растенията на всеки две години. Бъдете внимателни, тъй като корените лесно се чупят. Ще ви е нужна специална почва за орхидеи.
 
Изпрати Изпрати на приятел [назад] 
 
 
 
 
 « предишно следващо » 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Вашето име:*  
Вашият e-mail:*  
Въвдете антиспам кода:*
Вашето мнение:*
  Всички полета са задължителни!
 


 
Всички права запазени GRADINAR.net  2009 - 2017