ГРАДИНАР - всичко за градината
25 ноември 2017 г.
ПОЛЕЗНО ЗА ГРАДИНАРЯ
Зеленчукопроизводство | Овощарство | Цветя | Лозарство
Техника
/29.10.2014 г./ Преглеждания 643 | Коментари 0
Почистете моравата и цветните лехи
Не режете флокса и розата с едни ножици
 
През есента е времето, в което трябва задължително да почистите моравата от опадалите листа. В противен случай през зимата на местата, където са събрани листата, може да се случи да загубите тревата отдолу. Събраните листа могат да се използват за укриването на многогодишните растения от студа. Ако забележите, че тревата по моравата расте активно, то трябва задължително да я окосите за последен път.
С основното почистване трябва да се заемете и в цветните лехи. Но може и да не го правите... Всичко зависи от това дали влизате в градината през зимата или не. Оставените през зимата стебла на растенията ще украсят пейзажа с ледените кристали, които ги покриват тогава, а непочистените листа ще се превърнат в допълнително укритие за цветята. Ако през зимата не можете да влезете в градината, а през пролетта не можете да работите в нея веднага, след като се стопи снега, то трябва да имате предвид, че по-трудно ще изчистите мястото от отпадъци, плевели и др. Освен това трябва да помните, че някои от многогодишните видове не понасят предзимната резитба.
Хойхерата, кукурякът, незабравката и др. през пролетта се хранят благодарение на миналогодишните си листа. Важно е те да останат на растенията. Изключение правят източните кукуряци, които без страх можете да освободите от листната маса.
При резитбата помнете за болестите, които се предават със сока на растенията. Флоксът и розите биват нападани от едни и същи вирусни болести, затова не ги подрязвайте с един и същи инструмент.
 
Изпрати Изпрати на приятел [назад] 
 
 
 
 
 « предишно следващо » 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Вашето име:*  
Вашият e-mail:*  
Въвдете антиспам кода:*
Вашето мнение:*
  Всички полета са задължителни!
 


 
Всички права запазени GRADINAR.net  2009 - 2017