ГРАДИНАР - всичко за градината
25 ноември 2017 г.
ИДЕИ ЗА ГРАДИНАТА
Ландскейп | Интериор | Технологии
/04.02.2015 г./ Преглеждания 1544 | Коментари 0
Камъкът в дома
 
Камъкът е един от подаръците на природата за човека. За това никой не се замисля, докато не дойде желанието да създадем свой уютен ъгъл, който не прилича на никой друг. Тогава идва на помощ камъкът. Всеки негов къс има уникална структура, всеки сантиметър – неповторим рисунък.
Още в древността той се използвал като строителен материал, но днес областите на неговото приложение са много по-широки. С камък може да се облицова домът, Басейна, печката, стълбите, да се създаде уникален интериор в жилището. Напоследък използването на камъка се свята за признак на добрия вкус. Дом, построен от него, се съхранява векове, без да губи от своята привлекателност. С всяка измината година той става още по-прекрасен. Въпреки че естествения камък е по-скъп от изкуствения – струва си парите. Той е екологично чист и не отделя вредни вещества при контакт с огъня.
Използването на камъка за вътрешна декорация не само радва окото, но и чудесно помага да се справим с умората и лошото настроение. Нали през годините за неговото формиране в него се е натрупала огромната енергия на природните сили. Дори специалистите по фен шуй съветват да имаме в дома си нещо от естествен камък.
Съвременните технологии позволяват да се обработва камъка атака, че да се удовлетворят желанията и най-капризните клиенти. Тротоарната плочка, декорациите за стените, подовете, стълбите изискват определен вид камък и съответната обработка. Шисти, пясъчник, гранит, яспис, малахит и други разновидности помагат за създаването на ексклузивни строителни обекти. Този материал лесно се чисти с четка, затова лесно се използва в кухнята, банята, сауната. А за повишаване на топлоустойчивостта може да се използва в изработването на камини и печки.
Но ако средствата за купуването на естествени камъни не е по джоба ви, може да се обърнете към изкуствения камък, имитиращ естествения. Външно по много технически характеристика изкуствения трудно се отличава от естествения. С тях по-лесно се облицоват ъглите, тъй като това е трудоемък процес. Освен това е възможно много лесно да се създават най-смели цветови съчетания. Най-много се използва тънкостенната облицовъчна тухла – най-евтин материал, който се предлага от много фирми. Особен моден вариант е „състаряването” и ако се подбере и необикновен цвят, това разнообразява интериорът. Освен това при външната декорация такава стена защитава от дъжд, вятър, високи и ниски температури. Не бива да забравяме и още един плюс на изкуствения камък – скоростта на зидането, където са изключени грешки, защото се събират като пъзел – краищата са приспособени да се зацепват един към друг. Може да се подберат камъни с всякаква дебелина, матирани или гланцирани. Да се избере цвят, който дори не съществува в природата. Така че не е важно какъв е камъкът – естествен или изкуствен, той ще стане един от вашите помощници в създаването на индивидуален интериор, с чиято красота ще се гордеете. Ще ви служи дълги години, но само ако се грижите за него. Благодарение на тях той ще изглежда достойно и по царски, поразявайки вас и вашите гости със свята уникалност и елегантност.
 
Изпрати Изпрати на приятел [назад] 
 
 
 
 
 « предишно следващо » 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Вашето име:*  
Вашият e-mail:*  
Въвдете антиспам кода:*
Вашето мнение:*
  Всички полета са задължителни!
 


 
Всички права запазени GRADINAR.net  2009 - 2017