ГРАДИНАР - всичко за градината
25 ноември 2017 г.
ПОЛЕЗНО ЗА ГРАДИНАРЯ
Зеленчукопроизводство | Овощарство | Цветя | Лозарство
Техника
/13.11.2015 г./ Преглеждания 669 | Коментари 0
Преди да засадите лозите, дренирайте при влага
Можете да използвате тръби и камън
 
Лозата не вирее само на заблатени, тежки и силно сбити почви. Необходимо е мястото, което задържа излишна влага предварително да се дренира и след това да се засади. Това може да се извърши по-сполучливо като се изпълни със закрити канали. Изкопават се ровове, дълбоки 1,2 до 1,5 м, на дъното на които се поставят ръбести камъни или по-добре специални каменинови тръби. С тях водата се извежда вън от лозето.

Използвайте чакъл
В дворните и вилни места с тежки почви при засаждане на малък брой лози към почвата може да се прибави пясък и ситен чакъл при запълване на ямките. Така ще се подобрят физичните свойства на почвата. Ако мястото е и с излишна влажност, изкопават се по-дълбоки ямки и на дъното им се поставят ръбести камъни на пласт с дебелина 15-20 см.

Варуване, ако почвата е кисела
Това мероприятие може да се извърши с пепелина от варниците, с пепелта от изгарянето на лигнитни въглища или сатурачна вар. Количеството на всеки един от тези материали се определя в зависимост от типа и киселинността на почвата. Тя се определя с лакмусова хартия или от специалисти.. Определеното количество пепелина, сатурачна вар или пепел се разхвърля върху мястото преди риголването, за да се размеси добре с почвата.
 
Изпрати Изпрати на приятел [назад] 
 
 
 
 
 « предишно следващо » 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Вашето име:*  
Вашият e-mail:*  
Въвдете антиспам кода:*
Вашето мнение:*
  Всички полета са задължителни!
 


 
Всички права запазени GRADINAR.net  2009 - 2017