ГРАДИНАР - всичко за градината
25 ноември 2017 г.
ПОЛЕЗНО ЗА ГРАДИНАРЯ
Зеленчукопроизводство | Овощарство | Цветя | Лозарство
Техника
/17.07.2016 г./ Преглеждания 511 | Коментари 0
От пощата
Как да оползотворим пластмасовите бутилки
 
През последните години поради огромната реколта от краставички, малини, ягоди, череши, сладък пипер, в един момент се оказа, че не ми достигат бурканите, за да подготвя нужната ми зимнина от краставички на вилата. Тогава взех петлитрова бутилка от минерална вода, измих я, поставих на тънък слой на дъното подправки – копър, магданоз, листа и корени от хрян, млади главички чесън, червени чушлета, черен пипер., както и нужните за това количество оцет, захар и сол. След това наредих вертикално малките краставички, плътно една до друга, залях ги с вода, поставих капачката на бутилката отгоре и ги поставих в мазето. Когато си тръгнахме за града обаче, забравих съда на вилата. Когато се върнахме там за Нова година, се оказа, че не само не е замръзнало съдържанието вътре, но е станало много вкусно. Краставичките бяха много приятни. Така намерих приложение и на пластмасовите бутилки от минерална вода.
Миналата година реших да пробвам и с консервирането на домати по този начин. Трябва обаче да се избират много дребни или продълговати доматчета, за да могат да се промушат през гърлото на бутилката. До пролетта ядохме от тази туршия, като се има предвид, че държахме бутилката и на вилата, и на терасата под покривало. Трудно е да изваждате доматчетата през гърлото на бутилката, затова можете да излеете част от маринатата и да срежете бутилката до ширината, която ви е удобна.

За такова консервиране е важно да изберете правилната марината. Тя обаче е въпрос на собствен вкус. Зеленчуците, които ще приготвяте обаче трябва да са пресни. Плодовете се подбират равни, без повреди, не по-дебели от 3,5 см. Иначе те няма да минат през гърлото. Преди да поставите подправките и зеленчуците в бутилката ги просушете с чиста кърпа.
 
Изпрати Изпрати на приятел [назад] 
 
 
 
 
 « предишно  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Вашето име:*  
Вашият e-mail:*  
Въвдете антиспам кода:*
Вашето мнение:*
  Всички полета са задължителни!
 


 
Всички права запазени GRADINAR.net  2009 - 2017