ГРАДИНАР - всичко за градината
25 ноември 2017 г.
ПОЛЕЗНО ЗА ГРАДИНАРЯ
Зеленчукопроизводство | Овощарство | Цветя | Лозарство
Техника
/02.03.2017 г./ Преглеждания 274 | Коментари 0
Защо опадват листата на дендробиумът
Подариха ми цъфтящ дендробиум – бели цветчета с тъмни петна. Той дълго цъфтя, но след това цветчетата опадаха и листата започнаха да жълтеят. Може би му е нужна почивка, както на хипеаструма?
 
Тази окраска на цветчетата се среща при два вида дендробиуми: Dendrobium nobile и D. phalaeonopsis. Ако са разположени по цялата височина на стъблото и са по 2-3 във всеки възел, това е D. nobile. След цъфтеж той трябва да се държи на хладно място и да се полива умерено. При повече топлина и обилна поливка листата може да пожълтеят. Поставете саксията близо до прозореца и поливайте рядко – веднъж на 2 седмици. Така ще обезпечите на орхидеята пълноценен отдих до пролетта.
Растението може да има единичен цветонос с 5-7 цветчета, излизащи от върха на стъблото. Това е D. phalaeonopsis, който се отнася към топлолюбивите вечнозелени видове. Пожълтяването и опадането на листата като правило е свързано със загиване на корените: растението е преовлажнено или измръзнало. Подсушете почвата и поливайте веднъж в седмицата. Не оставяйте на течение.
 
Изпрати Изпрати на приятел [назад] 
 
 
 
 
 « предишно следващо » 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Вашето име:*  
Вашият e-mail:*  
Въвдете антиспам кода:*
Вашето мнение:*
  Всички полета са задължителни!
 


 
Всички права запазени GRADINAR.net  2009 - 2017