ГРАДИНАР - всичко за градината
25 ноември 2017 г.
ПОЛЕЗНО ЗА ГРАДИНАРЯ
Зеленчукопроизводство | Овощарство | Цветя | Лозарство
Техника
/17.10.2010 г./ Преглеждания 4942 | Коментари 0
Защо четиритактовите коси с марка Shindaiwa превъзхождат конкуренцията
Повече за хибридния двигател обединяващ технологията на двутактовия и четиритактовия двигател, известна като „Технологията C4”
 
Технологията С4 обединява най-доброто от технологията на двутактовия и четиритактовия двигател: Ниско тегло, висок въртящ момент, работа във всяко положение. И още можем да добавим, ниско съдържание на вредни емисии в изгорелите газове, ниско ниво на шума, голяма икономия на гориво. Така получаваме Технологията С4 – достъпното решение за съвременните инструменти.

История на хибридния двигател
През 1980 година местни изобретатели в Post Fall, щата Айдахо, разработват хибриден двигател, за основата на който са взети преимуществата на двутактовия двигател. Интерес към него проявили военните на САЩ. Хибридните двигатели които били по-леки и с по-голям въртящ момент започнали да заменят двутактовите в леките безпилотни разузнавателни самолети.

Принцип на работа на Технологията С4
Карбуратора на двигателя Технология С4 е разположен в долната част на цилиндъра, както е при двутактовия двигател. Отворите в цилиндъра подават гориво подобно на двутактовия двигател, който прави това за два хода и един оборот на коляновия вал. Двигателят е снабден с два горни клапана – всмукателен и изпускателен и използва четири хода на буталото (две завъртания на коляновия вал) за всеки работен цикъл. Основен елемент на Технологията С4 е уникалната камера повишаваща мощността, наречена Power Boost Chamber. За това картера е напълно херметичен, както при двутактовия двигател и има два клапана, единият е монтиран на изолатора след карбуратора, а другият е в долната част на картера. Този елемент спомага на двигателя да развие по голямо количество мощност и въртящ момент, в сравнение с традиционния четиритактов двигател, при който този елемент отсъства. Ето и описанието на всеки такт на двигателя:

Всмукване – Движението на буталото надолу пълни гориво в Power Boost Chamber, чрез отворения клапан на картера, смазвайки гърбичния механизъм, повдигачите, кобилиците и клапаните. Клапана след карбуратора е затворен. Горивото постъпва в цилиндъра през всмукателния клапан.

Нагнетяване – Движението на буталото нагоре отваря клапана на изолатора и изтегля гориво от карбуратора. При това се смазват цилиндъра, буталото, коляновия вал и лагерите. Клапана на картера е затворен.

Запалване – Освободените газове придвижват буталото надолу и предават енергията на коляновия вал. Горивото от картера чрез отворения клапан попада в Power Boost Chamber и се сгъстява там. Клапана след карбуратора е затворен.

Изпускане – Движение на буталото нагоре и отваряне на изпускателния клапан и теглене на гориво от карбуратора в картера, чрез отворения клапан след карбуратора. Клапана на картера е затворен.

За многопозиционна работа, маслената помпа е неефективна и маслото не постъпва към всички части постоянно нуждаещи се от смазване. Осен това маслената помпа се явява елемент, за задвижването на който се губи част от полезната мощност на двигателя. За подаването на горивна смес в Power Boost Chamber Технологията С4 използва два клапана за пълнене и изпускане.

При всяко движение на буталото нагоре, чрез смукателния клапан горивната смес попада в картера. При първото движение на вниманието надолу сместа попада и се акумулира в Power Boost Chamber. След това , при следващото движение надолу , горивната смес попада в горивната камера чрез всмукателния клапан. Миниатюрния клапанен механизъм всмуква гориво и изпуска отработените газове е разположен отгоре и се задвижва от разпределителния вал. Power Boost Chamber играе важна роля за натоварването на двигателя създанено от налягането, което е по високо от атмосферното. Този елемент опростява механичния процес, дава икономия на гориво от 33% в сравнение с двутактовия двигател с еднаква мощност , осигурява ефективно смазване на двигателя , допълнително увеличава налягането на горивната смес от което се увеличава мощността и въртящия момент. За мазане на двигателя не е нужна сложната система за смазване и към горивото се добавя нормалното масло за двутактови двигатели. Този тип двигател за разлика от нормалния четиритактов двигател , може да работи при всяко положение и не се нуждае от контрол на нивото на маслото посредством масломерна пръчка.
 
Изпрати Изпрати на приятел [назад] 
 
 
 
 
 « предишно следващо » 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Вашето име:*  
Вашият e-mail:*  
Въвдете антиспам кода:*
Вашето мнение:*
  Всички полета са задължителни!
 


 
Всички права запазени GRADINAR.net  2009 - 2017